Directeur van Dopharma langer vastgehouden

BREDA, 16 OKT. De directeur van Dopharma BV in Breda zal voorlopig worden vastgehouden.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda beslist. De man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in groeibevorderende middelen, werd vorige week maandag gearresteerd. De raadkamer heeft daarnaast de gevangenhouding bevolen van de directeur van Dopharma International BV. Hij was belast met de inkoop van onder meer hormonale grondstoffen en clenbuterol. Eenzelfde beslissing is genomen ten aanzien van het hoofd van de afdeling verkoop van Dopharma. Beiden waren op 7 oktober al in bewaring gesteld. Een dierenartsbezoeker en een Noord-Brabantse dierenarts zijn gisteren door de officier van justitie in vrijheid gesteld. Op dit moment bevinden zich nog vier medewerkers van het bedrijf in voorarrest. Ook worden nog een Noord-Brabantse dierenarts en zijn echtgenote en een dierenarts uit Gelderland vastgehouden.