'Zeker twintig doden' bij nieuwe gevechten in Georgie

MOSKOU, 15 OKT. Zeker twintig mensen zijn in Georgië om het leven gekomen bij nieuwe etnische conflicten tussen Georgiërs en Osseten. Dat heeft een woordvoerder van het Georgische parlement gisteren laten weten.

Volgens de woordvoerder hebben “Osseetse extremisten” zeven dorpen van Georgiërs aangevallen en er twintig vermoord en vele anderen gewond. De Osseten bestrijden die lezing; volgens een woordvoerder van de osseten, gisteren geciteerd door het persbureau TASS, zijn het Georgiërs die Osseetse dorpen hebben aangevallen. Daarbij zouden een dode en vijftien gewonden zijn gevallen. De Georgische president Gamsachoerdia heeft het autonome gebied Zuid-Ossetië zijn autonomie afgenomen. Sindsdien is het gebied het toneel geweest van een Georgisch-Osseetse burgeroorlog die meer dan 250 mensen het leven heeft gekost. (Reuter)