Stockdata Research staakt activiteiten

Stockdata Research en Stockdata Nederland te Bunnik, leveranciers van financiële informatie over bedrijven en beurzen, zullen hun activiteiten per 1 januari staken.

Mogelijkheden tot herplaatsing van de vijftien medewerkers worden onderzocht.

Volgens Elsevier, met 55 procent de grootste aandeelhouder, vergt de databank-organisatie te grote investeringen om bij de huidige marktomstandigheden rendabel te zijn. Mede door grote concurrentie onder databank-exploitanten is er onvoldoende uitzicht op commercieel succes.

In de afgelopen jaren is Stockdata al diverse malen in andere handen geraakt. In 1988 was er een kortstondige samenwerking met Philips. Vervolgens verwierf Craydon, een gezamenlijke dochter van Vendex en de Nederlandse Credietverzekeringsmaatschappij, een meerderheidsbelang. Vendex verkocht vorig jaar Stockdata aan Elsevier, Staal Bankiers en Pierson Heldring & Pierson.