Ontslag Joegoslavische ambassadeur Den Haag

DEN HAAG, 15 OKT. De Joegoslavische ambassadeur in Nederland, Borut Bohte, heeft ontslag genomen. Hij is van Sloveense afkomst en heeft het ministerie van buitenlandse zaken laten weten dat voor hem, evenals voor zijn Sloveense collega's in de Joegoslavische buitenlandse dienst overal in de wereld, geen plaats meer is in deze dienst.

Hij is van plan volgende week naar zijn land terug te keren. Of hij in een diplomatieke functie voor de onafhankelijke republiek Slovenië zal optreden is onbekend.

Bohte heeft evenmin aan Buitenlandse Zaken laten weten wie na zijn vertrek als zaakgelastigde de belangen van Joegoslavië in Nederland zal behartigen. Met de conferentie die op dit moment in Den Haag wordt gehouden over Joegoslavië had ambassadeur Bohte inhoudelijk weinig te maken; de ambassade heeft alleen voortdurend de logistiek voor de steeds uit Joegoslavië aanreizende deelnemers geregeld.