Voetbalteams slaags tijdens wedstrijd

AMSTERDAM, 14 OKT. Een afgekeurd doelpunt heeft zaterdag in de wedstrijd tussen de Amsterdamse clubs SC Buitenveldert 2 en FC Amstelland 4 tot een massale vechtpartij geleid. De politie arresteerde acht spelers van Amstelland; twee spelers van Buitenveldert werden per ambulance afgevoerd.

De wedstrijd speelde zich af in een grimmige sfeer. In de eerste helft stuurde de scheidsrechter een speler van het bezoekende Amstelland naar de kleedkamer en deelde hij vier officiële waarschuwingen uit. Toen de arbiter in de 88e minuut een doelpunt van Amstelland afkeurde, sloegen de stoppen door. Het team, dat ongeslagen bovenaan stond in de reserve twee klasse van KNVB-afdeling Amsterdam, leidde op dat moment met 3-1, maar de spelers waren dermate verontwaardigd over de beslissing dat ze de scheidsrechter uitscholden en in het kruis schopten. De arbiter ging knock-out en werd door het publiek in veiligheid gebracht. Het team van Buitenveldert, dat de arbiter in bescherming wilde nemen, raakte intussen in gevecht met de Amstellanders.

De politie arresteerde acht spelers van Amstelland, waarvan er inmiddels één is vrijgelaten. De overige zeven spelers worden morgen aan de officier van justitie voorgeleid.

Voorzitter J. Bijster van Amstelland verwacht dat het team uit de competitie wordt teruggetrokken en zal voorstellen de spelers te royeren. Hij noemde het gedrag van zijn spelers verbijsterend: “Er waren wel eens kleine incidenten met dit team, maar nooit op deze schaal.” De tuchtcommissie van de KNVB zal zich donderdag beraden over een straf.