Bekeuringen voor illegale handel in beschermde dieren

ROTTERDAM, 14 OKT. De Belgische politie heeft gisteren in Mol tien processen-verbaal opgemaakt tegen handelaren die ervan worden verdacht beschermde diersoorten te verkopen.

Aan de Nederlandse grens werden nog eens drie mensen aangehouden die deze dieren de grens over wilden smokkelen. De actie was een samenwerking van de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw, de Nederlandse veldpolitie, de dierenbescherming en de douane. Aanleiding tot de operatie was het vermoeden van grootscheepse handel in beschermde diersoorten. Het teleurstellende resultaat van de actie is volgens Nederlandse ambtenaren te wijten aan het optreden van de Belgische politie. In plaats van een bliksemactie uit te voeren liepen enkele tientallen Belgische agenten, zowel in uniform als in burger, rustig over de markt om de handelaren te controleren. De Belgen hoopten dat verdachte handelaren zich naar hun auto's zouden haasten die rondom het plein geparkeerd stonden.