Nieuwe eigenaren Koninklijke Schut

Het verpakkingsconcern Koninklijke Schut in Eerbeek (640 werknemers) krijgt waarschijnlijk nieuwe aandeelhouders.

E. Schut (47), aandeelhouder en directeur van Schut-onderdeel Supertape in Etten-Leur, heeft het initiatief genomen tot de verwerving van alle aandelen, samen met een groep investeerders. Schut is een achterkleinzoon van de oprichter van Koninklijke Schut. Bij de financiering speelt onder meer Mees & Hope Participaties een rol.

De aandelen van Schut zijn nu voor tachtig procent familiebezit en bevinden zich in handen van ongeveer veertig particulieren. De rest is in handen van enkele institutionele beleggers, waaronder de Nederlandse Participatie Maatschappij. Koninklijke Schut zoekt al langer naar een sterkere financiële basis. Een jaar geleden ketste een overneming door de Haagse participatiemaatschappij Halder Holdings af. Vorig jaar werd 1,9 miljoen gulden winst geboekt bij een omzet van 176 miljoen gulden.