Antiquarenbeurs met prenten- en boekenveiling

AMSTERDAM, 12 OKT. In de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt morgen een antiquarische beurs gehouden in combinatie met een boeken- en prentenveiling. Het is voor het eerst dat deze onderdelen van het antiquarische vak worden gecombineerd. Bovendien kunnen de boeken tot een paar uur voor de veiling worden ingebracht. Normaal duurt het enkele maanden voordat ingebrachte boeken onder de hamer gaan.

De veiling is georganiseerd door het Amsterdamse veilinghuis L. Gijselman, in samenwerking met de stichting KAN. Er zullen onder andere litho's van Picasso, Karel Appel, Sol Lewitt en Max Ernst onder de hamer gaan, evenals enkele originele bouwtekeningen van Berlage.

Op de beurs staan zeventig Nederlandse antiquaren. Enkele van hen hebben zich toegelegd op het thema reizen.