Weer klacht van vrouw over rechter VS

WASHINGTON, 11 OKT. Een tweede vrouw heeft verklaard dat de Amerikaanse rechter Clarence Thomas (43), kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, zich heeft schuldig gemaakt aan ongewenste intimiteiten.

Nadat eerder prof. Anita Hill (35) Thomas ervan had beschuldigd haar te hebben opgezadeld met passages uit pornofilms, zegt nu zijn vroegere woordvoerster Angela Wright (37) dat Thomas “onwelkome en ongepaste” opmerkingen heeft gemaakt.

Thomas zou Wright onder druk hebben gezet om met hem uit te gaan, zou naar de omvang van haar borsten hebben geïnformeerd en zou een keer 's nachts zonder uitnodiging bij haar appartement zijn opgedoken.

Wright uit haar beschuldigingen in een interview met de North Carolina Observer waar zijzelf als stadsredactrice werkzaam is. Wright was voorheen hoofd voorlichting van de Amerikaanse regeringscommissie voor gelijke arbeidsrechten waarvan Thomas van februari 1984 tot maart 1985 voorzitter was.

Wright zegt niet van plan te zijn een formele klacht tegen Thomas in te dienen. “Het (de onwelkome en ongepaste opmerkingen) maakte me niet bang en intimideerde me niet. Het was op zijn hoogst lastig”, aldus Wright in het interview.

Vandaag zou de Amerikaanse Senaat aan een nieuwe ronde vraaggesprekken beginnen om te bepalen of Thomas geschikt is voor het Hooggerechtshof. Getuige is onder anderen Hill. Wright in het vraaggesprek met de North Carolina Observer: “Ik weet voldoende van de man af om te weten dat hij heel goed in staat is dàt te doen wat Hill zegt dat hij gedaan heeft.” (AP, Reuter)