POSTELEINSOEP

Deze frisse, wat zurige soep is zeer geschikt als voorgerecht bij een vismaaltijd.

1 liter vlees- of kippebouillon 250 gram postelein 1 prei 2 aardappelen 2 lente-uitjes 1 bosje selderij 2 eierdooiers een scheutje room 50 gram boter zout, versgemalen peper

Kook de goed gewassen postelein in zeer weinig water gaar, evenals de geschilde in kleine blokjes gesneden aardappelen.

Bak de schoongemaakte en in dunne ringen gesneden prei en lente-uitjes in boter zacht en glazig.

Pureer de postelein, prei, uitjes en aardappelen en giet deze groentepuree bij de bouillon. Klop de eierdooiers los en schep wat van de hete soep bij dit eimengsel. Klop het door elkaar en giet het terug in de pan. Laat de soep, al roerend, iets binden. Draai het vuur laag en roer de room door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er fijn gehakte selderij over.

    • Anne Scheepmaker