Ex-voorzitter PvdA krijgt baan bij Binnenlandse zaken

DEN HAAG, 11 OKT. Oud-voorzitter van de PvdA M. Sint wordt benoemd tot directeur Interbestuurlijke Betrekkingen en Informatievoorziening van het ministerie van binnenlandse zaken, waarschijnlijk al per 1 november.

Sint trad op 30 augustus af als partijvoorzitter in verband met de turbulentie in de partij over de WAO-maatregelen. Sint liet toen weten “ruimte te willen maken om het debat te concentreren op de inhoudelijke koers waarvan de hoofdlijnen door kabinet en fractie zijn uiteengezet”.

Sint raakte als voorzitter omstreden toen na het WAO-besluit van 13 juli binnen de PvdA nauwelijks enige leiding werd gegeven aan de onverwacht felle discussies. Sint zelf was al eerder op vakantie gegaan naar Italië en bleef daar lange tijd onvindbaar. Terug in Nederland deed zij vervolgens een aantal uitspraken over een mogelijke kabinetscrisis en ontkoppeling die ingingen tegen opvattingen van partijleider Kok. De econome Sint volgde in 1987 M. van de Berg op om de PvdA naar een pragmatischer koers te geleiden. Onder haar verantwoordelijkheid verscheen onder meer het rapport "Schuivende Panelen' over de programmatische vernieuwing. Eerder werkte ze bij de ministeries van economische zaken en CRM en als redacteur en uitgever bij de uitgeverij VNU.