De slimme fluit

In een stad woonde eens een vrolijke fluit. Op een dag ging de fluit door een bos wandelen. Opeens hoorde hij voetstappen en stemmen. De fluit schrok geweldig en sprong in een struik. Tot zijn grote verbazing zag hij zijn vriendje de muis in een kooi zitten die door mensen vastgehouden werd. De fluit wou wegrennen, maar hij bedacht zich. De fluit kon zijn vriendje toch niet in de steek laten? Dus moest hij hulp halen bij de dieren van het bos.

Eerst ging de fluit naar het hert dat zeker wou meedoen (want het hert was bevriend met de muis). Daarna ging de fluit naar het stinkdier, maar eerst deed de fluit plakband over zijn neusgat, want niemand kan tegen de stank van een stinkdier.

Ook het stinkdier wou meedoen. Nu alleen nog een wild zwijn, een gans en een bever. Het plan van de fluit was namelijk dat het wilde zwijn op de kop van het hert zou gaan staan en een wit laken over zich heen trok. Dan zouden de jagers denken dat het een spook was. De gans pikt de boeven in hun benen zodat ze wegrennen naar de plaats waar de bever een boom af knaagt en over het pad legt zodat de jagers struikelen. Het stinkdier zit tussen de struiken en als de jagers komen, moet het stinkdier tevoorschijn springen. De stank van het stinkdier zullen de jagers ruiken en ze zullen de kooi met het muisje laten vallen en wegrennen.

De avond dat het ging gebeuren, was iedereen klaar en ze slopen naar hun plaatsen. De avond verliep met succes. De jagers dachten dat het een echt spook was. En toen de gans in hun benen pikte, renden ze weg alsof ze in brand stonden. Toen de jagers over de boom vielen, gingen ze nog harder lopen.

De volgende ochtend ging de fluit weer in het bos wandelen. Toen hij midden in het bos was, zag hij al zijn vrienden die "Hoera!' riepen. De fluit vierde tot in de avond feest. Toen het feest afgelopen was, kreeg hij van het muisje een eigen boomhut, waar hij erg blij mee was.

De fluit was de dieren van het bos zó dankbaar, dat hij twee keer per week alle dieren van het bos ging opzoeken.

Waar woon je?

Twee weken gelden stond onder het kinderverhaal dat we twee adressen van prijswinnaars van de verhalenwedstrijd waren kwijtgeraakt. Nu missen we er nog één: dat van Misja van de Klomp. Waar woon je? Stuur ons je adres, dan kunnen we je de prijs alsnog toezenden.

    • Vikèn Momdjian