Van Tiggelen verrast over terugkeer Oranje

ROTTERDAM, 10 SEPT. De 34-jarige Adri van Tiggelen is na bijna een jaar terug in de selectie van het Nederlands elftal voor de kwalificatiewedstrijd tegen Portugal, volgende week woensdag. De PSV-verdediger speelde op 17 oktober van het vorig jaar zijn laatste en 45ste interland, in Porto tegen Portugal. Van Tiggelen werd toen in de rust vervangen door Van 't Schip. “Ik ben”, was zijn eerste reactie toen hij meteen na de competitiewedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam het nieuws hoorde, “blijkbaar weer goed genoeg.”

Van Tiggelen stapte aan het begin van het seizoen van Anderlecht, de Belgische landskampioen, naar PSV over. Tijdens de voorbereiding op de competitie brak hij een middenvoetsbeentje. Hij is pas sinds enkele weken weer terug op het veld. Van Tiggelen noemde zijn selectie “een beetje gek na drie wedstrijden”. “Ik vind het wel weer leuk, natuurlijk. Ik had het Nederlands elftal uit mijn hoofd gezet. Ik ben ook niet voor Oranje naar Nederland teruggekomen.” Van Tiggelen speelde acht jaar geleden, op 21 september 1983 zijn eerste interland, in Brussel tegen België.

In de selectie van zestien spelers die morgen voor het eerst in Amsterdam bij elkaar komen ontbreekt Ajacied Bryan Roy. Hij is na een langdurige blessure weer fit, viel gisteravond tegen Sparta op goede wijze in, scoorde zelfs, maar werd niet geselecteerd wegens een gebrek aan wedstrijdritme. Bondscoach Rinus Michels was als toeschouwer in de Meer aanwezig.

De complete selectie: Van Breukelen, Kieft, Erwin Koeman, Van Tiggelen (PSV), Blind, Bergkamp, Van 't Schip, Winter, Wouters (Ajax), Van Basten, Gullit, Rijkaard (AC Milan), Ronald Koeman, Witschge (Barcelona), Hiele (SVV Dordrecht'90) en Huistra (Glasgow Rangers).