Surséance in zicht voor Eduard Bos

Het Amsterdamse grafische bedrijf Eduard Bos Groep, dat eind september een jaarverlies van vier miljoen gulden en banenverlies aankondigde, blijkt diep in de financiële put te zitten.

De banken hebben de geldkraan dichtgedraaid. De ruim honderd werknemers eisen van de directie duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf en hebben de vijf vestigingen van Eduard Bos Groep in Amsterdam bezet. Een woordvoerster van de FNV-bond Druk en Papier zei te weten dat de de kredietkranen al in september zijn dichtgedraaid en dat door de hoge verliezen het vermogen van het bedrijf geheel is verdwenen.

Directeur J. Th. Bos bevestigde dat de banken geen geld meer in de onderneming willen steken. Of er uitstel van betaling is aangevraagd, wilde hij niet bevestigen, ofschoon hij beaamde “dat met die gedachte is gespeeld”.