Grieken raken een punt kwijt in Finland

ROTTERDAM, 10 OKT. Net als de concurrenten Nederland en Portugal heeft Griekenland voor groep zes van de kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap in Finland een punt laten liggen. Het duel eindigde in 1-1, waardoor de Grieken nu ook op drie verliespunten zijn gekomen. Alleen heeft Griekenland pas vier wedstrijden gespeeld, twee minder dan Nederland en Portugal.

Voor ruim 5.000 toeschouwers nam Finland vijf minuten na de pauze de leiding door Kari Ukkonen. Panagiotis Tsalouchidis redde in de 74ste minuut een punt voor de Grieken, die volgende week woensdag rustig kunnen afwachten hoe het cruciale duel tussen Nederland en Portugal in Rotterdam zal aflopen.

Het Deense voetbalelftal heeft zijn kans op deelneming aan de eindronde van het EK in Zweden behouden. De Denen wonnen gisteravond in Wenen met 3-0 van Oostenrijk en namen daardoor in groep 4 de eerste plaats over van Joegoslavië. Het duel was binnen drie kwartier beslist. Denemarken werd daarbij een onnodig een handje geholpen door de Oostenrijkse verdediger Artner, die al na tien minuten zijn doelman Konrad kansloos liet.

Voor rust verhoogden de Bundesliga-spelers Povlsen (Borussia Dortmund) en Christensen (Schalke 04) de Deense voorsprong tot 3-0.

De Joegslaven blijven evenwel de belangrijkste favorieten met één punt achterstand maar een wedstrijd minder gespeeld. Denemarken besluit de voorronde thuis tegen Noord-Ierland. Joegoslavië speelt nog uit tegen de Faeröer en Oostenrijk.

Het Belgische voetbalelftal, al uitgeschakeld voor de EK-eindronde in Zweden, heeft in de nieuwe samenstelling het thuisfront een aangename verrassing bezorgd door in Szekesfehervar Hongarije een nederlaag te bezorgen. De overwinning van 2-0 kwam nog opmerkelijk gemakkelijk tot stand ook.

Onder het toeziend oog van Berti Vogts - Duitsland moet nog tegen de Belgen spelen - scoorde Marc Emmers in het oefenduel al na acht minuten. Die voorsprong bleef tot een kwartier voor tijd intakt. Toen bedierf Enzo Scifo het debuut van de nieuwe Hongaarse bondcoach voor 7.000 stille landgenoten helemaal.