Formule 1

Het seizoen om de wereldtitel formule 1 begint volgend jaar op 1 maart in Zuid-Afrika op het Kyalami-circuit.

Dit heeft een woordvoerder van de FISA (Internationale Automobielsportfederatie) gisteren in Parijs bekendgemaakt. De laatste keer dat in Zuid-Afrika een race om het wereldkampioenschap werd gehouden was in 1984. In 1992 staan zeventien in plaats van zestien wedstrijden op het programma. De Grand Prix van de Verenigde Staten in Phoenix staat niet op de voorlopige kalender.

De voorlopige kalender is: 1 maart: Zuid-Afrika (Kyalami), 22 maart: Mexico (Mexico City), 5 april: Brazilië (Interlagos), 3 mei: Spanje (Barcelona), 17 mei: San Marino (Imola), 31 mei: Monaco (Monte Carlo), 14 juni: Canada (Montreal), 5 juli: Frankrijk (Magny Cours), 12 juli: Groot-Brittannië (Silverstone), 26 juli: Duitsland (Hockenheim), 16 augustus: Hongarije (Budapest), 30 augustus: België (Francorchamps), 13 september: Italië (Monza), 27 september: Portugal (Estoril), 4 oktober: Europa (Jerez), 25 oktober: Japan (Suzuka) en 8 november: Australië (Adelaide).