Rentree Romario niet eerder dan tegen Ajax

EINDHOVEN, 9 OKT. Romario de Souza Faria, de sukkelende spits van PSV, speelt vanavond niet mee in het competieduel tegen Feyenoord. Hij komt pas op zijn vroegst weer in actie tegen Ajax op 20 oktober.

Volgens elftalbegeleider Frank Arnesen heeft Romario last van zijn rug. Arnesen zegt dat Romario waarschijnlijk toch weer iets te veel van zichzelf heeft gevergd tijdens de Europa Cup-wedstrijd van vorige week woensdag tegen Besiktas.

De Braziliaan kwam in die wedstrijd nauwelijks aan de bal, was geen moment gevaarlijk en werd twintig minuten voor tijd uit het veld gehaald. Een wissel die hij becommentarieerde met wraaklustige vingergebaren naar de trainer. Voor dat wangedrag heeft PSV hem gestraft met een boete van circa 9.000 gulden en schorsing voor één duel.

De wedstrijd tegen de Turken was zijn eerste optreden in meer dan zes weken. In de strijd om de Super Cup tegen Feyenoord had hij een blessure opgelopen aan zijn enkel. Bij onderzoek enkele weken daarna kon geen kwetsuur meer worden vastgesteld.

Toch kreeg Romario toestemming om tien dagen lang te revalideren in Brazilie bij zijn fysiotherapeut Nilton Petrone. Daardoor miste hij de eerste wedstrijd van PSV tegen Besiktas. Bij terugkomst was hij nog steeds niet helemaal fit.

Na zijn weinig gelukkige rentree in de wedstrijd tegen Besiktas meldde Romario zich vrijdag op de training met rugpijn. Hij kwam vier dagen niet in actie en bezocht afgelopen zondag ook niet de uitwedstrijd van zijn ploeg tegen FC Den Haag. Maandag verscheen hij op de training maar hij spande zich nauwelijks in. Gisteren trainde hij wel volwaardig mee.

Arnesen zegt dat het weinig zin heeft Romario te laten spelen zolang hij niet volledig fit is. PSV wil niet het risico lopen dat hij opnieuw geblesseerd raakt. Arnesen hoopt dat de Braziliaan er op 20 oktober tegen Ajax en op 23 oktober tegen Anderlecht weer bij zal zijn.

Ook PSV'ers Gerald Vanenburg en Berry van Aerle doen vanavond niet mee tegen Feyenoord. Aanvoerder Vanenburg heeft nog altijd last van zijn knie. Gistermiddag moest er opnieuw vocht uit die knie worden verwijderd. Van Aerle kampt nog steeds met een spierscheuring in het dijbeen. Beide PSV'ers zullen er volgende week ook niet bij zijn in de interland van Nederland tegen Portugal.