Redactie in verzet tegen fusieplan

ROTTERDAM, 9 OKT. De redactie van Het Nieuwsblad in Tilburg is in actie gekomen tegen de voorgenomen fusie met het Brabants Dagblad in Den Bosch. Vandaag staan in de krant advertenties die zich keren tegen de fusieplannen van uitgeverij Brabant Pers.

Gisteren verklaarde de hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, D. Verstegen, zich akkoord met het fusiebesluit van de directie van de krant. Volgens uitgever Brabant Pers biedt een driezijdige fusie - tussen Het Nieuwsblad, het Brabants Dagblad en later (over 5 à 7 jaar) het Eindhovens Dagblad - op termijn de beste exploitatiekansen.

Een meerderheid van de redactie van Het Nieuwsblad vreest, dat door de fusie de Tilburgse identiteit van de krant in het geding komt. Volgens de leider van het actiecomité, E. Naaijkens, bestaan er geen goede gronden om tot fusie over te gaan. “Wij zijn een winstgevende onderneming.”

Het Nieuwsblad heeft een oplage van 56.000 exemplaren, het Brabants Dagblad 107.000. Het Eindhovens-Helmonds Dagblad heeft een oplage van 130.000 exemplaren. De Brabant Pers is onderdeel van de VNU-Dagbladengroep.