Northwest biedt meer voor Midway

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines, waarin de KLM een belang heeft van twintig procent, wil nu 174,7 miljoen dollar (bijna 330 miljoen gulden) neertellen voor de bezittingen van de in financiële nood verkerende branchegenoot Midway.

Een dag tevoren bood Northwest 170 miljoen dollar, welke bod vandaag werd opgetrokken tot 174,7 miljoen nadat de schuldeisers, de faillissementsrechter en Northwest tot overeenstemming kwamen.

Eerder had Northwest aangeboden twintig miljoen dollar te willen betalen voor een deel van de activa van Midway. Het jongste bod treedt in de plaats van het vorige en houdt nu ook in de aankoop van vliegtuigen en de overneming van het personeel van Midway.

Met de jongste bieding heeft Northwest zijn concurrent en mede-bieder Southwest Airlines volledig buiten spel gezet.