Westinghouse op zwaar verlies

Het Amerikaanse elektroconcern Westinghouse heeft over het derde kwartaal van 1991 een verlies geboekt van 1,48 miljard dollar. In het derde kwartaal van 1990 was er nog een winst van 225 miljoen dollar. Het concern wil 4.000 banen schrappen.

Westinghouse wijt het verlies aan tegenvallende resultaten binnen de divisie financiële dienstverlening en denkt dat die van tijdelijke aard zijn. Verder heeft het concern een voorziening van 1,68 miljard dollar gereserveerd voor waardevermindering van onroerend goed. “In verband met de aanhoudend recessie, het gebrek aan liquiditeiten in de vastgoedmarkten en het overschot aan onroerend goed, dat daardoor aanzienlijk in waarde is gedaald, hebben we tot deze ingrijpende maatregel besloten”, aldus president Paul Lego. Tevens is een bedrag van 160 miljoen uitgetrokken voor de personeelsvermindering.

Als gevolg van het zware verlies in het derde kwartaal heeft Westinghouse over de eerste negen maanden een negatief resultaat behaald van 1,25 miljard dollar tegen een winst van 717 miljoen dollar vorig jaar. De koers van Westinghouse op Wall Street daalde gisteren 12 procent na de teleurstellende cijfers.