Tien jaar geëist voor drugs

DEN HAAG, 8 OKT. Officier van justitie mr.J.J. Van Eck heeft vandaag voor de rechtbank in Den Haag voor de tweede man van een omvangrijke hasj-organisatie een straf geëist van tien jaar wegens deelname aan een criminele organisatie, hasjhandel, geweldpleging, verboden wapenbezit en belastingontduiking. De organisatie werd op 9 april dit jaar door de Fiscale Opsporings- en Informatie Dienst opgerold.

De twee hoofdverdachten, de 35-jarige P.S. uit Voorburg en de 35-jarige M.E. uit Den Haag, hebben volgens Van Eck leiding gegeven aan "een strak georganiseerd misdaadsyndicaat' dat tot "de machtigste van de randstad' gerekend moet worden. De rechtbank Haag heeft eerder dit jaar drie leden van de drugsorganisatie veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot zes jaar wegens deelname aan een criminele organisatie, hasjhandel en het witwassen van drugsgelden. Het vermeende financiële brein achter de organisatie, de 51-jarige Zoetermeerder J.O. kreeg zes jaar cel, de 30-jarige Amsterdammer W.W. die autohandel dreef en hasj zou hebben getest, werd tot drie jaar veroordeeld. De 46-jarige F.P. uit Amsterdam, die als telefonist in het kantoor in de Kerkstraat in Amsterdam zou hebben gewerkt, kreeg twee jaar cel. Tegen hen had officier van justitie mr.J.J. van Eck respectievelijk vijf, drieëneenhalf en twee jaar geëist.