Peugeot positief ondanks lagere halfjaarwinst

De winst van het Franse autoconcern Peugeot, producent van Peugeot- en Citroënautomobielen, is in de eerste zes maanden van dit jaar gedaald met 54 procent tot 2,27 miljard franc (749 miljoen gulden).

Vooral onder invloed van de Golfcrisis en een trage economische groei in de belangrijke afzetgebieden Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië nam de omzet met 6,3 procent af tot 80,3 miljard frank (26,5 miljard gulden).

Voor het gehele jaar verwacht Peugeot een ongeveer gelijke omzet te verwachten als in 1990 (160 miljard franc). De winst over heel 1991 zal meer dan tweemaal de halfjaarwinst gaan belopen. In 1990 boekte Peugeot een winst van 9,25 miljard franc (3,1 miljard gulden).

De prognose van het concern is gebaseerd op de veronderstelling dat de economie in het zuiden en westen van Europa in het tweede halfjaar zal aantrekken. Daarnaast is Peugeot optimistisch over de verkoop van nieuwe automodellen.