Geen blaam voor politie na zelfmoord

ROERMOND, 8 OKT. Volgens de rijksrecherche zijn politie en justitie geen verwijten te maken over de dood van een 43-jarige man, die zich zondagavond heeft opgehangen in een observatiecel van het Huis van Bewaring in Roermond.

De man uit Haelen, die wegens depressieve klachten in behandeling was op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Roermond, had zaterdag tijdens een proefverlof in Haelen zijn echtgenote om het leven gebracht. De politie trof hem die nacht zwaar overspannen aan in Meijel, waar hij met zijn auto in de Noordervaart was gereden.

Volgens officier van justitie mr. I. van Asperen-de Boer was de man in de observatiecel geplaatst omdat hij tegenover de politie te kennen had gegeven dat hij suïcide wilde plegen. Tot de plaatsing was besloten na overleg met de forensisch psychiater, die op zijn beurt de behandelende psychiater van het ziekenhuis had geraadpleegd. In de cel werd de arrestant volgens voorschrift om de vijftien minuten gecontroleerd. Hoe hij tussen twee rondes door zich van het leven heeft kunnen beroven, wil de officier van justitie niet zeggen: “Ik wil niet dat de familie dat uit de krant verneemt. De man had geen persoonlijke bezittingen bij zich en hij droeg de gewone instituutskleding. Hij heeft het op een kunstige manier gedaan, die wij niet konden voorzien.”