BORDGRILLFOREL

Hier en daar staat op de ruiten van restaurants met trots vermeld dat je er van de "oeroude steengrill' kunt eten.

Je moet dan op een heet gemaakte steen zelf je stukjes vlees en vis klaarmaken. De steengrill is speciaal bedacht voor mensen die graag zelf aan tafel koken, maar uitgekeken zijn op de kaas- en Chinese fondue, de fondue Bourguignon en het knutselen met de Gourmet-pannetjes.

De volgende manier om zalmforel klaar te maken doet eerlijk gezegd vreselijk aan die steengrill denken. Vergeet deze associatie snel en maak tóch dit makkelijke en heerlijke recept.

4 zalmforelfilets olijfolie fijngehakte peterselie zout en versgemalen peper

Zet vier borden die daar tegen kunnen in een hele hete oven en laat ze daar kokend heet worden. Pak de borden voorzichtig, met behulp van dikke pannelappen, uit de oven en zet ze op een placemat (geen plastic!) op tafel. Giet op ieder bord een scheut olijfolie van goede kwaliteit. Leg daar onmiddellijk een visfilet, eerst met het vel naar beneden, op. De forel begint nu te sissen. Draai na een minuut de vis om en laat de andere kant gaar worden.

Dit gaar worden neemt in totaal maar een paar minuten in beslag.

Bestrooi de zalmforel met peper en zout. Geef bij dit gerecht bijvoorbeeld een met "wilde rijst' gemengde witte rijst en een groente naar keuze.

    • Anne Scheepmaker