Tennis

Stefan Edberg heeft zijn leidende positie in het wereldtennis aanzienlijk versterkt.

In Sydney, waar Becker wegens een nog niet genezen blessure afhaakte, behaalde hij zijn zesde toernooi-zege van het jaar. De eindstrijd tegen Brad Gilbert was een formaliteit (6-2 6-2 6-2).

In de finale van het vrouwentoernooi in Leipzig was bij Steffi Graf weinig van een eerder gesignaleerde polsblessure te merken. In de finale bedwong de Duitse nummer twee van de wereld, die voor een behandeling van het pijnlijke gewricht tussendoor naar Heidelberg was gereisd, de Tsjechoslowaakse Jana Novotna zoals ze wilde (6-3 6-3).

Monica Seles trof in Milaan in de finale de Amerikaanse Martina Navratilova. Na een slopende partij van een uur en drie kwartier sleepte de Joegoslavische nummer één van de wereld de hoofdprijs in de wacht (6-3 3-6 6-4).