ROQUEFORT MET WALNOTEN

Dit gerecht kan zowel als voor- of als nagerecht gegeven worden. In het eerste geval kunt u het bord garneren met wat (gemengde) sla en als nagerecht met vruchten, zoals peer en-of duiven.

Voor ca. 6 personen: 100 gram gepelde walnoten 175 gram zachte boter 175 gram Roquefort kaas 1-2 eetlepels armagnac of cognac versgemalen zwarte peper 1 eetlepel fijngehakte kervel

Hak of maal de walnoten fijn. Klop de boter en de verkruimelde Roquefort op tot een crème-achtige massa en roer er de fijngemaakte walnoten door.

Voeg de armagnac of cognac, flink wat peper en de kervel toe en roer alles goed door elkaar. Vorm van het kaasmengsel met behulp van twee natgemaakte lepels eivormige "quenelles' en laat deze in de koelkast opstijven. Serveer met een van de bovengenoemde suggesties en geef er geroosterd (stok)brood bij.

    • Irene van Blommestein