Iraakse troepen beschieten Koerden

SULAYMANIYA-LONDEN, 7 OKT. Iraakse troepen hebben artilleriebeschietingen uitgevoerd op de Koerdische stad Kalar na zware gevechten tussen Iraakse militairen en Koerdische guerrillastrijders in het naburige Kifri, in door de Koerden beheerst gebied.

Dat hebben getuigen ter plaatse en een woordvoerder van de Koerdische Democratische partij (KDP) in Londen gemeld. De strijd in Kifri zou zijn begonnen door Iraakse tankeenheden, die zaterdag plotseling het vuur openden op de stad. Ook de weg naar Kifri zou door Iraakse helikopters en artillerie zijn gebombardeerd. Tot gisteren waren ten minste 30 doden en gewonden gevallen. Ongeveer 1.000 Koerden zijn uit Kifri gevlucht naar een vluchtelingenkamp in de buurt. Zij meldden vandaag dat de strijd in Kifri nog doorging. (Reuter)