PSV tegen Anderlecht, Utrecht loot Real Madrid

ROTTERDAM, 4 OKT. PSV speelt in de tweede ronde van het Europacup-toernooi voor landskampioenen tegen Anderlecht. Bij de loting voor de verschillende bekertoernooien in Genève kwam Real Madrid als tegenstander van FC Utrecht in de UEFA-cupserie uit de bus. Feyenoord ontmoet bij de bekerwinnaars het Zwitserse Sion. Ajax stuit in het UEFA-cuptoernooi op het Duitse Rot-Weiss Erfurt, de club die FC Groningen in de eerste ronde verrassend uitschakelde.

De Rotterdamse club begint met een duel in Sion. De Zwitsers, op het ogenblik derde op de ranglijst in de competitie, mochten een ronde verder na overwinningen op het IJslandse Valur Reykjavik (1-1 en 1-0). Ajax speelt zijn eerste duel uit.

Anderlecht kwalificeerde zich dankzij een gelijkspel (1-1) en een overwinning (3-0) op het Zwitserse Grashoppers. De Brusselaars staan aan de leiding van de Belgische competitie. PSV speelt eerst thuis, evenals FC Utrecht. Real Madrid, de nieuwe club van manager Leo Beenhakker, bereikte moeizaam de tweede ronde. De Madrilenen wonnen de uitwedstrijd van Inter Bratislava met 2-1 en kwamen thuis niet verder dan 1-1. Real is in Spanje lijstaanvoerder. De duels worden op 23 oktober en 6 november gespeeld.