Moskou laat steun Najibullah vallen

NEW YORK, 4 OKT. De Sovjet-Unie eist niet langer dat de Afghaanse president Najibullah deel zal uitmaken van een overgangsregering met het islamitische verzet, zo hebben diplomaten bij de Verenigde Naties gisteren gezegd.

“Elke regering is acceptabel voor Moskou, zolang ze vreedzaam is”, aldus een welingelichte diplomaat. Sovjet-minister Boris Pankin had eerder deze week in New York een ontmoeting met leiders van de islamitische verzetsstrijders, de mujahedeen, waarin verschillende scenario's voor het beëindigen van de al twaalf jaar durende burgeroorlog in Afghanistan zijn besproken. De Sovjet-Unie en de Verenigde Staten kwamen vorige maand overeen de wapenleveranties aan beide Afghaanse partijen te staken. De VS hebben altijd de mujahedeen gesteund in hun strijd tegen Najibullah. (AFP, Reuter)