Duitse poëzie

In het Cultureel Supplement van 20 september lees ik in de rubriek "Herfstaanbiedingen' onder "Duitse literatuur' onder meer: “Houden Duitsers niet van poëzie?” En: “Er verschijnt onder de Duitse herfstaanbiedingen slechts één dichtbundel”.

Waar haalt u deze informatie vandaan? Is het u bij voorbeeld bekend dat Horst Bienek bij uitgeverij Hanser met een nieuwe poëziebundel verschijnt? Voor Reiner Kunze bij Fischer Verlag geldt hetzelfde alsook voor Doris Runge bij DVA. Van Johannes Poethen en Klaus Modick verschijnen eveneens nieuwe dichtbundels. Ik noem hier slechts de bekendste namen. Er zijn echter ook diverse nieuwe bundels van minder bekende dichters aangekondigd, zoals ook van debutanten.

Kortom, uw informatie is wel heel erg misleidend en gebrekkig.

    • F.H. Freriks