ALS IK EENS EEN TOPSPORTER WAS

Ik was op 29 september geboren, bij mijn moeder en vader thuis. Toen de dokter kwam, was het lichtelijk te laat. Ik was voor de helft al geboren, ik werd er weer ingeduwd en er werd in mama's buik gesneden (dat heet een keizersnee). Toen ik uiteindelijk uit de snee kwam, ging alles goed. Ik werd in een bed gelegd. Helaas ging mijn moeder dood en ben ik met mijn vader opgegroeid (tot mijn vijfde, maar dat vertel ik later).

Toen ik twee was, schoot ik mijn vaders oren van zijn hoofd (vandaar dat hij slecht hoorde). Op driejarige leeftijd moest ik maar gaan voetballen. Zo gezegd zo gedaan, ik ging dus als ukkie naar een club die Abraca heette. Toen ik vier was, had AC Milan wel interesse voor me, maar PSV ook. Uiteindelijk gingen ze geld voor me bieden, eerst 100 gulden, toen 1000 en PSV bood zelfs 2000 en toen was ik verkocht.

Toen ik vijf was, ging mijn vader dood (snik, snik). Gelukkig verdiende ik inmiddels goed en kon mezelf redden. Trouwens, het was geen klein bedrag, maar dat moest ook, want andere clubs hadden ook interesse in me. Het was een bedrag van zo'n 1000 gulden per maand, om mijn prijs natuurlijk te vergroten. Ik speelde toen bij DEC. Ik scoorde ongeveer tien goals per wedstrijd. Op mijn zevende jaar was ik een A en dat zal ik ook wel zeven jaar blijven, want de bond zei dat ik niet onder de veertien naar de grote mensen mocht gaan.

Toen ik elf was, werd ik maar even niks, want het voetballen begon me te vervelen. Toen ik veertien was, ging ik bij de grote mensen en verdiende ik 5000 gulden per maand. Ik kwam op de televisie en werd zelfs gevraagd voor het Nederlands elftal. Ik nam het aan en we deden mee aan het WK. We wonnen alles en werden wereldkampioen.

Nu was ik echt beroemd. Ik kwam in kranten en op tv en radio. Ik werd gekocht door Ajax voor tien miljoen (ik was de duurste speler van de wereld). De competitie wonnen we met gemak. Van de 50 gespeelde wedstrijden wonnen we er 40, speelden we er 8 gelijk en verloren we er 2. Met Nederland werden we Europees kampioen.

Er kwam bij Ajax een geldcrisis en ik werd verkocht voor 9 miljoen. Nu was mijn salaris 1 ton per 2 maanden. Ik was toen al triljonair en dat was op een leeftijd van 40 jaar.

Nu ben ik 50 en geef per jaar 100 miljoen aan Afrika en organisaties voor arme landen. Ik slijt mijn laatste levensjaren en heb nu een villa en ik heb zelfs 1 butler en 9 bedienden, dus in totaal 10.

Dit schrijf ik niet zelf, dit schrijft een van mijn bedienden. Maar helaas kan hij niet mooi schrijven.

    • Bastiaan Bijloos