Meer activiteit Rabo in Indonesië

De Rabobank verbreedt haar werkterrein in Indonesië met de overneming van 85 procent van de aandelen in de financieringsmaatschappij Amro Duta Leasing te Jakarta. De rest van de aandelen is in handen van de Indonesische Bank Duta.

De deelneming in Amro Duta Leasing door Rabobank Nederland werd mogelijk door de fusie van ABN en Amro die leidde tot een doublure van de lease-bezigheden van beide banken in Indonesië. Dit leidde tot het besluit het belang in Amro Duta Leasing af te stoten.

Amro Duta Leasing wordt voortgezet onder de naam Rabo Finance Indonesia. Dit bedrijf verstrekt leasingfaciliteiten aan grote en middelgrote Indonesische bedrijven.

Rabobank Duta is een gezamenlijke onderneming van Rabo met Bank Duta. Rabo heeft 85 procent, Bank Duta de overige 15 procent. Vijfentachtig procent is het maximale deelnemingspercentage. Buitenlandse banken mogen alleen via een joint venture met lokale banken op de Indonesische markt werkzaam zijn.