Fluitconcert voor Roma na uitschakeling

DEN HAAG, 3 OKT. AS Roma maakte gisteravond een slechte beurt in de strijd om de Europa-Cup 2. De Italiaanse ploeg, vorig seizoen toernooiwinnaar, blameerde zich voor eigen publiek tegen CSKA Moskou.

Dimitrijev scoorde in de veertiende minuut voor het Sovjetteam en AS Roma bleek niet in staat al te veel terug te doen. Het fluitconcert van de 50.000 belangstellenden in het Olympisch Stadion klonk oorverdovend. Twee weken geleden hadden de Italianen de Sovjets in Moskou moeizaam terzijde geschoven (2-1).

Manchester United liet het tegen Athinaikos op Old Trafford op een verlenging aan komen. Hughes brak de spanning in de negentiende minuut van de extra-tijd. Even later scoorde Mc Clair 2-0. Het eerste duel in Griekenland was in 0-0 geëindigd. Club Brugge boekte thuis een overwinning op Omonia Nicosia: 2-0. Foeke Booy, inmiddels meer Belg dan Nederlander, maakte zijn reputatie als topschutter waar door na een uur voor het eerste doelpunt te zorgen.

Tot de hoogste score over twee wedstrijden kwam Werder Bremen, dat Bacau met 5-0 naar Roemenië terugstuurde, nadat in het eerste treffen al met 6-0 afstand was genomen. De bescheiden marge die Monaco twee weken geleden creëerde in de uitwedstrijd bij Swansea City (2-1), vormde voor de Fransen aanleiding zich stevig in te spannen. De lijstaanvoerder van de Franse competitie tekende (dinsdag) in de return voor de hoogste dagscore: 8-0. Atletico Madrid deed een aardige poging dat resultaat te verbeteren. Vergeefs, ondanks drie doelpunten van Manolo bleef de teller op zeven steken. Bovendien slaagde het bescheiden Noorse Fyllingen er zowaar nog in twee doelpunten te maken.