WASHINGTON, 30 SEPT. De Amerikaanse minister van ...

WASHINGTON, 30 SEPT. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken James Baker heeft zaterdag meegedeeld in tegenstelling tot een aankondiging van de PLO niet van plan te zijn Faisal Husseini en Hanan Ashrawi, Palestijnse vertegenwoordigers uit bezet gebied, te ontmoeten.

"Er is geen ontmoeting voorzien en er was geen ontmoeting voorzien", zei hij hoewel hij enkele dagen tevoren nog had hij laten doorschemeren dat zo'n bijeenkomst 'mogelijk' was.

Israel heeft gewaarschuwd dat het niet zal meedoen aan een vredesconferentie over ht Midden-Oosten als de PLO daarbij een bealngrijke rol speelt. Husseini en Ashrawi, die formeel geen lid zijn van de PLO, hebben door hun - overigens niet officieel bevestigde - aanwezigheid bij de bijeenkomst van de Palestijnse Nationale Raad in Algiers overduidelijk gemaakt dat ze namens de PLO opereren,