Trainer nu weer zelf in de spits

Peter van Velzen, assistent-trainer bij SVV Dordrecht'90, staat op non-actief. Hij koos partij voor de vertrokken hoofdcoach Dick Advocaat en werd na een week ziek te zijn geweest door het bestuur van voorzitter Kees den Braven voorlopig geschorst. Op 10 oktober dient in Zeist de arbitragezaak van Van Velzen. Om tot die tijd bezig te blijven meldde de voormalige topscorer van de eerste divisie zich drie weken geleden aan bij zijn oude amateurclub Oliveo uit Pijnacker. “Het eten en drinken gaat ook door en ik heb nu eenmaal de aanleg om uit te dijen”, legt Van Velzen uit. Afgelopen vrijdag kreeg hij van trainer Jan de Letter het verzoek mee te doen in de wedstrijd tegen het Haagse Quick. En zo liep Van Velzen ineens weer te voetballen, in de zondag-tweede klasse A. Oliveo won met 2-0.

Hoe ging het?

Ik heb me uitstekend vermaakt. Ik stond in de spits. Ik heb niet gescoord, nee. Of ik goed gespeeld heb moet je maar aan de trainer vragen. Ik ben in ieder geval niet gewisseld. Dat zegt wel wat. Zoals het er nu naar uitziet blijf ik ook voor de komende weken beschikbaar. Ik vind het leuk. Maar als de trainer me niet meer wil gebruiken vind ik het ook best.

De wedstrijd werd in Den Haag gespeeld. Dus stond Dick Advocaat zeker langs de kant?

Nee, hij was er niet. Hij moest ergens anders heen. Ik heb wel regelmatig contact met hem.

Ga je met Advocaat mee als hij weer bij een club aan de slag gaat?

Ik werk graag met Dick samen. Dat is een goede leerschool voor me. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om samen ergens aan de slag te gaan. Je kan wel zo veel willen, hè. Maar als we de samenwerking in stand kunnen houden zullen we dat zeker doen.

Heb je nog contact met mensen van SVV Dordrecht'90?

Met wat spelers, ja, in de vriendschappelijke sfeer. Van het bestuur heb ik de laatste tijd niemand meer gesproken. Ik ga ook niet naar thuiswedstrijden van SVV kijken. Je moet geen zout in de wond strooien. Als ze in de buurt spelen ga ik wel. Ik weet trouwens zeker dat de ploeg in de eredivisie zal blijven. Het is een goede groep met veel talent. En de spelers zullen eens tot het besef moeten komen dat als je niet of slecht speelt je eigen hachie schaadt.

    • Hans Klippus