President Real Madrid blijft ontkennen

MADRID, 30 SEPT. Ramon Mendoza, de president van Real Madrid, heeft zowel zaterdag als zondag ontkend dat Leo Beenhakker deze week bij zijn club in dienst treedt. Mendoza was gisteren aanwezig bij de training van Real.

Tegenover de Spaanse pers antwoordde Mendoza op de vraag of Beenhakker met onmiddellijke ingang naar Real overstapt: “Nee. Ook al zeggen ze in Nederland wel. Nederland is Spanje niet. Wat in Spanje gebeurt wordt in Spanje bevestigd. Op dit moment bevestig ik alleen wat ik zeg. En dat is dat ik niets zeg.” Volgens enkele Spaanse kranten is de ontkenning van Mendoza gemakkelijk te verklaren. Op 6 oktober, zondag, is er een ledenvergadering van Real Madrid. Het is waarschijnlijk dat tot die dag de komst van Beenhakker geheim had moeten blijven. Mogelijk met ingang van 7 oktober of donderdag na de UEFA-cupwedstrijd van Real tegen Slovan Bratislava in Madrid (uit won Real met 2-1) de Nederlander in dienst treedt. In El Pais werd gisteren gemeld dat Beenhakker technisch directeur wordt bij Real. Hij zal “op z'n Molowny's' werken”, zoals dat in het jargon van de club heet. Antic zou als trainer-coach werkzaam blijven totdat de resultaten tegenvallen. De vergelijking wordt getrokken met de functies die Molowny en Di Stefano een paar jaar geleden bekleedden. Het personeelsbeleid wordt Beenhakkers verantwoordelijkheid. Antic is het niet eens met de aanstelling van Beenhakker als diens superieur. In Diario 16 zegt de trainer van het elftal dat na vier wedstrijden nog ongeslagen is: “Ik ga hier niet met de president over mij praten. De president heeft tijdens een onderonsje bij de training met mij niets gezegd over de komst van Beenhakker. Ik dien mijn contract uit. Ik acht mijzelf in staat dit schip te besturen. Natuurlijk is het niet goed dat de voetballers hiervan nerveus worden. Ik weet dat dit een club is waar veel van iedereen geëist wordt. Van mij ook. Ik ben tevreden met hoe de club speelt en ik wil op die lijn verder werken.” Alle spelers vinden, ondanks het feit dat ze veel waardering voor Beenhakker hebben, de ingreep van Mendoza getuigen van een enorm gebrek aan respect tegenover een trainer met wie ze allen een goede verstandhouding zeggen te hebben. Verdediger Sanchis zegt het “niet netjes” te vinden tegenover Antic om Beenhakker aan te trekken zonder daar eerst officieel melding van te maken. Beenhakker zegt in Diario 16 dat hij zijn carrière het liefst als trainer in Madrid wil beëindigen. En dat hij niet voor minder dan twee of drie jaar komt. Hij beweert de afkoopsom aan Ajax zelf te betalen.