Poging tot staatsgreep Haïti

PORT-AU-PRINCE, 30 SEPT. In Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, hebben militairen vanochtend vroeg een poging tot een staatsgreep ondernomen. Rond de woning van president Jean Bertrand Aristide werd hevig geschoten. Dat heeft de minister van informatie, Jocelyn-Lassègue, bevestigd.

Overal in de stad werden kort na middernacht schoten gehoord. Ooggetuigen zeiden dat de schoten afkomstig waren van gewapende mannen die rondreden in jeeps. De staatsradio zond oproepen uit voor artsen die zich onmiddellijk naar het algemeen ziekenhuis in Port-au-Prince moesten begeven om de gewonden te verzorgen. Volgens de radio zijn “er veel gewonden en enkele doden gevallen”.

Aristide, een priester die vorig jaar december werd gekozen tot president van Haïti, keerde vrijdag terug van de Verenigde Naties, waar hij zijn eerste buitenlandse bezoek had gebracht sinds hij in februari zijn ambt aanvaardde. (AFP, Reuter)