Horeca Düsseldorf

De horeca in Düsseldorf is in opstand gekomen tegen Ajax. Gezamelijk hebben de eigenaars van café's en hotels er bij het stadsbestuur op aangedrongen de Amsterdamse club de eventuele tweede thuiswedstrijd in de strijd om de UEFA-beker niet meer in het Rhein-Stadion te laten spelen.

De horeca kwam tot dit besluit, nadat zich rond de wedstrijd van Ajax tegen Örebro in de binnenstad enkele ongereldheden voordeden. Er werden 28 supporters gearresteerd, onder wie 20 Nederlanders. De clubleiding van de Amsterdammers sprak na de wedstrijd, die onder relatief rustige omstandigheden werd afgewerkt, de wens uit voorlopig voor de UEFA Cup in het Rhein-Stadion te blijven. Ajax moet, in verband met een straf van de UEFA, nog twee thuiswedstrijd op ten minste 100 kilometer van Amsterdam spelen. De kans dat de club de tweede ronde bereikt is groot. Woensdag verdedigt Ajax in Zweden een voorsprong van 3-0.