Een blunder van doelman Van der Gouw heeft ...

Een blunder van doelman Van der Gouw heeft Vitesse gisteren een punt gekost. De keeper aarzelde bij een dieptepass van Van Tiggelen, liep eerst naar voren, daarna weer terug en stond uiteindelijk te ver voor zijn goal, zodat Kalusha listig over hem heen kon koppen: 2-1. Het eerste half uur controleerde PSV de wedstrijd, ondanks de afwezigheid van spelbepalende teamleden als Romario, Popescu, Vanenburg en Van Aerle. In de 21e minuut liep Ellerman aan de rechterkant door op een pass van Erwin Koeman. Zijn voorzet werd door Kieft trefzeker ingekopt: 1-0.

Zeven minuten later maakte Vitesse gelijk. Valckx was wat al te gretig ten aanval getrokken. Na balverlies van PSV kregen de Arnhemmers daardoor ineens een zee van ruimte. Koeman en Linskens konden het niet eens worden over het dekken van Van Arum, die de voorzet van Vermeulen maar voor het inkoppen had: 1-1. Daarna trok Vitesse het initiatief naar zich toe, daarbij geholpen door de zwakke bezetting van het middenveld bij PSV. Edward Linskens en Jerry de Jong wisten zich niet zo goed raad op de plaatsen van Van Aerle en Vanenburg, terwijl Erwin Koeman als sinds het begin van het seizoen worstelt met zijn vorm. Bij PSV-aanvallen hadden De Jong en Kalusha ook steeds de neiging om naar het centrum te trekken, waardoor de Eindhovense ploeg vleugellam werd gemaakt.

PSV-trainer Robson verwacht dat de geblesseerde Romario, Vanenburg, Popescu en van Aerle er woensdag tegen Besiktas wel bij zullen zijn. Romario had gisteren al kunnen spelen, maar Robson wenste niet het risico te nemen dat de Braziliaanse vedette zich opnieuw zou blesseren. Hij gaf er de voorkeur aan gisteren voor zowel Romario als Popescu een extra training in te lassen. “Om hun fitheid te vergroten. Want woensdag moeten we scoren. Zij krijgen daarbij een belangrijke rol.”