Drugsgebruik in Amsterdam blijft op gelijk niveau

AMSTERDAM, 30 SEPT. Het gebruik van drugs tussen 1987 en 1990 in Amsterdam is stabiel gebleven.

Het gebruik van tabak en alcohol liep terug. Dat blijkt uit een onderzoek onder 4400 Amsterdammers van twaalf jaar en ouder. Het onderoek werd gehouden door de Universiteit van Amsterdam. Het aantal rokers liep terug van 50 naar 47 procent (het landelijk gemiddelde ligt op 35 procent). Verder komt naar voren dat Hasj en Marihuana door bijna een kwart van de Amsterdammers ooit wel eens is gebruikt, maar dat het recent gebruik op tien procent ligt. Het gebruik onder jongeren is teruggelopen maar onder ouderen (boven de 25) nam dat iets toe. Drugs als Cocane en Amfetamine worden gebruikt door anderhalf procent van de Amsterdammers, een constant percentage. Ecstacy wordt door minder dan één procent geslikt. Meest gebruikte drug is alchohol: van de Amsterdamse bevolking gebruikt 78 procent dit middel.