Barcelona vier punten achter op rivaal Real

ROTTERDAM, 30 SEPT. Real Madrid, de nieuwe club van Leo Beenhakker, heeft met de Joegoslaaf Antic als trainer op de bank al twee punten voorsprong op rivaal Barcelona. De ploeg van Johan Cruijff verloor bij Sporting Gijon met 2-1. Het veld werd door de enorme regenval steeds minder bespeelbaar. Ronald Koeman miste tegen het einde van de eerste helft een strafschop. Doelman Emilio stopte de slecht ingeschoten bal. Richard Witschge speelde niet slecht op links, maar toch werd hij vlak na rust uit het veld gehaald. Cruijff wilde de Bulgaar Stojtskov inzetten en moest derhalve één van de drie buitenlanders uit het basiselftal opofferen.

In de Belgische competitie scoorden de Nederlanders, in de tegenstelling tot Koeman, wel. René Eijkelkamp doelpuntte twee keer voor KV Mechelen, dat Cercle Brugge met 6-0 versloeg. Verder maakten Booy (Club Brugge), Van Vossem (Beveren), Van Ham (Beveren) en Viscaal (Gent) een doelpunt. En ook John Bosman trof doel, vrijdagavond al, toen koploper Anderlecht met opmerkelijk gemak langs UEFA-Cupdeelnemer Germinal Ekeren glipte (4-0). De Nederlanders bij AC Milan schoten of kopten niet raak. Ze hadden ook maar één helft de tijd. De wedstrijd in het San Sirostadion tussen Milan en Genua werd vijf minuten na rust gestaakt wegens de zware regenval. De thuisclub leidde op dat moment met 1-0 door een doelpunt van Evani. Meteen na het affluiten deden zich op de tribunes ongeregeldheden voor. Supporters van Genua bekogelden met allerlei voorwerpen de ultra's van AC Milan. De politie kon door snel ingrijpen grotere problemen voorkomen.

De andere duels in de Serie A werden wel uitgespeeld. Juventus staat na de 2-0 zege op Bari alleen op kop. Inter Milaan, Napoli, AS Roma en Sampdoria die alle wonnen volgen op één punt. Lazio Roma raakte twee punten achter op Juventus door de thuisnederlaag tegen Inter. In die wedstrijd speelden maar liefst vijf Duitse internationals mee. Riedle en Doll bij Lazio, Brehme, Klinsmann en Matthäus bij Inter.

De Engelse international Ian Wright kende een droomdebuut bij Arsenal. Hij scoorde tegen Southampton (4-0) een echte hattrick, drie doelpunten op rij in één helft. De aanvaller werd een week geleden voor 8,5 miljoen gulden door Arsenal van Crystal Palace overgenomen. Titelhouder Arsenal staat momenteel op de vierde plaats. Het herboren Manchester United staat riant bovenaan. Het heeft zes punten voorsprong op de nummer twee, Leeds United. Een gewonnen wedstrijd levert in Engeland drie punten op. Manchester United dat voor het laatst in 1967 de landstitel veroverde, won de altijd lastige uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur met 2-1.