"Vergoeding voor bewindslieden is ontoereikend'

GRONINGEN, 28 SEPT. Ministers en staatssecretarissen kennen in het algemeen een te kleine onkostenvergoeding.

Oud-staatssecretaris Koning (financiën) zei dat gisteren op een symposium over de voorstellen voor vereenvoudiging van de belasting van de commissie-Stevens. Een voorstel van staatssecretaris Van Amelsvoort van financiën om ministers en staatssecretarissen een hogere onbelaste onkostenvergoeding toe te kennen zal door het kabinet wegens kritiek vanuit de samenleving nog eens op zijn merites worden beoordeeld, zo heeft premier Lubbers onlangs gezegd. Het PvdA-Kamerlid Vermeend meldde dat Kamerleden “keurig worden gecontroleerd”. Op zijn laatste belastingaangifte was zelfs een correctie van zeven gulden aangebracht op aftrek van giften. Dat bewijst wel dat beweringen van een ongelijke behandeling van politici en andere belastingbetalers “onder de maat zijn”, aldus Vermeend.