Parlement PLO stemt voor vredesconferentie

ALGIERS, 28 SEPT. Het parlement in ballingschap van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) heeft vanmorgen vroeg besloten dat Palestijnen mogen deelnemen aan een volgende maand te beginnen vredesconferentie over het Midden-Oosten.

Niet bekend

Volgens berichten van het officiële Algerijnse persbureau zou Arafat de zitting hebben afgesloten met de woorden: “Ik leg de gelofte af, zoals ik steeds heb gedaan, dat ik doorga op de weg naar El Quds (de Arabische naam voor Jeruzalem)”. Arafat is aan het slot van de zitting herkozen als leider van de PLO.

De resolutie die vanmorgen werd aangenomen bevat zes punten waarover duidelijkheid moet bestaan voordat de vredesconferentie begint. Zo moeten onder meer de VN resoluties 282 en 338 erkend worden, die Israel oproepen zich terug te trekken uit de bezette gebieden. Volgens gematigde PLO-gedelegeerden betreft het hier geen voorwaarden vooraf, maar moet het eveneens vanmorgen nieuw gekozen Uitvoerend Comité van de PLO “ernaar toe werken” voordat de conferentie begint. (AP, AFP)