German City Estates blijft vast op Duitse markt

In de eerste zes maanden van dit jaar bedroegen de netto huurontvangsten van vastgoedfonds German City Estates 2,16 miljoen tegen 433.000 gulden in de periode van 29 mei tot en met 31 december 1990.

De rente-inkomsten halveerden tot 4,3 miljoen gulden, zodat de beleggingsinkomsten afnamen van 8,5 miljoen tot 6,5 miljoen gulden. De winst vóór belastingen verminderde van 6,8 miljoen tot 5,7 miljoen gulden. Voor belastingen werd 1,2 miljoen gulden opzij gezet. Over 1990 was geen belasting verschuldigd. Al met al daalde de nettowinst van 6,8 miljoen naar 4,5 miljoen gulden.

Het fonds is vorig jaar op 29 mei met zijn activiteiten begonnen en kreeg in november een parallelmarktnotering in Amsterdam.

De portefeuille omvat inmiddels tien panden in vijf Duitse steden - twee in Berlijn, drie in Düsseldorf, twee in Frankfurt, twee in Hamburg en één in Wiesbaden. Volgens de directie blijft de onroerend-goedmarkt in Duitsland het goed doen ondanks de problemen waarmee de Duitse economie kampt. De vraag naar vastgoed in alle categorieën blijft in het hele land levendig en de huren stijgen.