GEPOCHEERDE KIPFILET MET GROENTEN EN KORIANDER

Door de ruime hoeveelheid vocht lijkt dit gerecht een beetje op soep. Serveer het daarom in grote (Chinese) kommen of diepe borden, waarin eerst een portie rijst komt en dan het pocheervocht en de vulling

Voor 2 personen: ca. 300 gram (maïs)kipfilets 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 theelepels gemberpoeder 1-2 theelepel zout 3 teentjes knoflook, uitgeperst 2 eetlepels (olijf)olie 1 ui 1 kleine winterwortel 1 courgette 1-2 theelepel saffraanpoeder 1-2 liter kippebouillon 3 eetlepels fijngehakt korianderblad 3 eetlepels fijngehakte peterselie 5 zwarte olijven 1 eetlepel citroensap

Halveer de kipfilet in de lengte. Roer in een kommetje de komijn, 1 theelepel gemberpoeder, het zout, 1 uitgeperst knoflookteentje en 1 eetlepel olie door elkaar. Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met het specerijenmengsel en zet ze afgedekt minimaal 1 uur of liever een nacht in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Maak de groenten schoon; snipper de ui en snijd de wortel en de courgette in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de uisnippers en de rest van de uitgeperste knoflookteentjes glazig. Roer de rest van de gemberpoeder en de saffraanpoeder erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook en roer van elk 2 eetlepels koriander en peterselie erdoor. Voeg de plakjes wortel toe en laat de bouillon ca. 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de kipfilets toe en pocheer ze afgedekt ca. 5 minuten (het vocht moet net tegen de kook aanblijven). Voeg de plakjes courgette toe en pocheer de kipfilets gaar in nog ca. 10 minuten. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.

Breng het kookvocht met de groenten opnieuw aan de kook en laat het vocht in ca. 3 minuten iets inkoken. Snipper de olijven en roer ze samen met de rest van de koriander en peterselie en het citroensap door het kookvocht.

Snijd de kipfilets schuin in plakjes en schep de groenten met het kookvocht erover. Lekker met (saffraan)rijst.

    • Irene van Blommestein