Vickers op verlies door reorganisatie bij Rolls-Royce

Het Britse conglomeraat Vickers heeft voor het eerst in zijn bestaan verlies geleden door de kosten van herstructurering bij Rolls-Royce Motor Cars, de tot het Vickers-concern behorende producent van luxe-automobielen.

In de eerste zes maanden van dit jaar leed Vickers een verlies van 4,3 miljoen pond sterling (14,2 miljoen gulden). In de overeenkomstige periode van vorig jaar boekte het concern nog een winst van 39,8 miljoen pond (131 miljoen gulden). De directievoorzitter van Vickers meldde dat 1991 een zeer slecht jaar wordt voor Rolls-Royce en dat de vooruitzichten voor 1992 onzeker zijn. Voor Vickers zullen de resultaten dit jaar “zeer onbevredigend” zijn.

De bedrijfswinst van Vickers kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 16,2 miljoen pond (53,3 miljoen gulden), net iets meer dan de helft van de 30,2 miljoen pond (99,36 miljoen gulden) in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De reorganisatiekosten voor Rolls-Royce van 24,3 miljoen pond (80 miljoen gulden) bracht het concernresultaat evenwel op verlies.