PAELLA VAN DIRK BOGARDE

Dit recept voor een welvoorziene paella is van filmster Dirk Bogarde, die zo mooi een butler speelde in de door Joseph Losey geregisseerde film "The servant' (1963).

1 maïskip 2 ons mager varkensvlees 1 kreeft 200 gram gamba's 1 grote rode ui 3 grote tomaten 1 groene paprika 1 rode paprika 1 teen knoflook 500 gram rijst 3-4 liter kippebouillon 2 eetlepels olijfolie 100 gram boter saffraan, laurierblad, zout en peper

Snijd de kip en het vlees in stukken. Bak deze stukken in de olie en boter in een grote paellapan bijna gaar en bruin. Doe hier de gesnipperde ui en de uitgeperste teen knoflook bij. Roer alles door elkaar. Doe de schoongemaakte en in stukken gesneden paprika's, de ontvelde en gesneden tomaten en de rijst in de pan. Giet de bouillon bij en voeg een laurierblad en enkele saffraandraadjes toe. Breng alles aan de kook.

Doe een deksel op de pan en laat de paella ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Snijd intussen de gekookte kreeft in stukken.

Tegen de tijd dat de rijst gaar is, is alle vloeistof geabsorbeerd. Verwarm de kreeftstukken en garnalen in de paella. Zet de pan op tafel.

    • Anne Scheepmaker