Nicholas Mosley stapt uit jury van de Booker Prize

LONDEN, 27 SEPT. De Engelse auteur Nicholas Mosley is uit protest uit de jury van de Booker Prize gestapt. Mosley, die vorig jaar zelf de Whitbread Prize kreeg voor zijn boek Hopeful Monsters, was het niet eens met de manier waarop de kandidatenlijst tot stand kwam.

Mosley had zelf grote voorkeur voor The Sins of the Fathers van Alan Massie, maar dit boek haalde de lijst niet, evenmin als zijn andere favorieten. Hij was het dan ook niet eens met de manier van stemmen. Ook bleken zijn literaire opvattingen nogal te verschillen van die van zijn collega-juryleden. De andere zijn Penelope Fitzgerald, winnaar van de Booker Prize in 1979; Jonathan Keates, criticus, romancier en schrijver van reisverhalen en romancier Ann Schlee, een voormalige kandidaat voor de Booker Prize. Voorzitter is Jeremy Treglown, ex-redacteur van het Times Literary Supplement.