Kort geding Feyenoord om geld HCS te verkrijgen

ROTTERDAM, 27 SEPT. Feyenoord en shirtsponsor HCS zetten hun strijd voor de rechter voort. De Rotterdamse eredivisieclub heeft een kort geding aangespannen tegen het in moeilijkheden verkerende bedrijf om het contractueel vastgelegde sponsorgeld te verkrijgen. Het geding dient op 11 oktober voor de rechtbank in Den Bosch.

HCS wil op haar beurt Feyenoord dagen. Mocht voor 11 oktober geen vergelijk tussen beide partijen zijn gevonden, dan zal HCS van Feyenoord eisen dat de transfersom van Harry van der Laan wordt terugbetaald. De schuld van Feyenoord aan HCS is dertien miljoen gulden groot. Een bedrag waarover Feyenoord nog nooit rente heeft betaald.

Door de gerechtelijke actie wil Feyenoord uit de meest nijpende financiële zorgen komen. Naar verluidt zou het bestuur van Feyenoord zelfs niet langer in staat zijn salarissen en premies van de spelers te betalen. Feyenoord is met de Stichting Contractspelers Fonds KNVB (CFK) een afbetalingsregeling overeengekomen voor de forse schuld die de club bij dit "pensioenfonds' heeft opgebouwd.