Art & Project en Van Krimpen naar Rotterdam

ROTTERDAM, 27 SEPT. De galeries Art & Project uit Slootdorp en Van Krimpen uit Amsterdam gaan samen een nieuwe galerie beginnen naast het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam. Zij zullen zich gezamenlijk vestigen in een negentiende eeuwse villa waar voorheen de galerie van Fenna de Vries zat.

Zowel de galeriehouders van Art & Project, Adriaan van Ravesteijn en Geert van Beijeren Bergen en Henegouwen, als Wim van Krimpen, voormalige directeur van de KunstRAI en bouwheer-directeur van de nieuwe Kunsthal in Rotterdam, hebben zich in het verleden meermalen negatief uitgelaten over het kunstklimaat in Amsterdam. Art & Project vertrok in 1989 naar het Noordhollandse Slootdorp en omschreef haar program sindsdien als "grootsteedse kunst in een landelijke omgeving'. Die vestiging zal blijven bestaan naast die in Rotterdam, waar voornamelijk het werk van jonge kunstenaars zal worden getoond. Van Krimpen heeft zijn galerie aan de Amsterdamse Prinsengracht gesloten.